Proef met open bussluis Waddenweg nog niet van start

HCnieuws.nl, 03-09-2016

Hoewel de bussluis in de Waddenweg in de wijk Floriande in Hoofddorp op dit moment al voortdurend open staat, is de afgesproken proef met het permament openstellen van de sluis nog niet van start gegaan. Verkeerswethouder Derk Reneman heeft dat donderdagavond in de gemeenteraad geantwoord op mondelinge vragen van fractievoorzitter Paul Meijer (Forza!).

Het was Meijer opgevallen dat er een groot kruis door het bord van de bussluis was gehaald en dat het autoverkeer er permanent doorheen kon rijden. Hij vroeg zich daarom af of de proef al was begonnen.

 

Een nipte meerderheid van de gemeenteraad besloot afgelopen voorjaar een proef te houden om de bussluis een jaar lang permanent open te stellen. Veel fracties waren toen tegen, omdat er nog niks geregeld was voor de veiligheid van fietsers. Wethouder Reneman volgde de wens van de raadsmeerderheid en kondigde aan met de proef te beginnen.

 

De wethouder had donderdagavond niet direct een antwoord op de vraag van Paul Meijer, maar bij navraag bij zijn ambtenaren bleek dat de proef nog niet is begonnen. Er worden ter plekke wel werkzaamheden uitgevoerd waardoor de sluis ook voortdurend open is. Reneman zegde toe dat het breed bekend zal worden gemaakt als de proef daadwerkelijk van start gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.