Bussluis Floriande moet permanent open

Haarlems Dagblad, 18-04-2016

HOOFDDORP – De gemeenteraadsfractie van Forza in Haarlemmermeer gaat voorstellen om de bussluis in de Deltaweg-Waddenweg in Floriande permanent open te stellen. Verkeerswethouder Derk Reneman (VVD) zegt bij voorbaat dat het niet gaat lukken, tenzij een meerderheid van de gemeenteraad een proef wil doen.

Door Bart Boele – 18-4-2016


Volgens Forza-fractievoorzitter Paul Meijer kost het repareren van de eens per maand kapotgereden bussluis de gemeente veel te veel geld en stroomt het verkeer veel beter door als de sluis open is voor auto’s. De bussluis tussen de Waddenweg en de Deltaweg is in de ochtend- en avondspits alleen voor bussen beschikbaar. Het autoverkeer moet dan omrijden.

Reneman stelt dat hij de veiligheid in Floriande belangrijker vindt dan de doorstroming van het autoverkeer. ,,Overstekende kinderen die ’s ochtends naar school gaan, zijn gebaat bij de tijden dat de bussluis in werking is.’’

VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat zet daar vraagtekens bij. ,,Als de scholen ’s middags uitgaan, is de bussluis open voor alle verkeer.’’ Hij voelt ook wel voor een experiment om het anders aan te pakken.
De wethouder houdt vast aan het huidige regime, waarbij de bussluis alleen overdag voor autoverkeer beschikbaar is.

,,Een experiment is bij voorbaat zinloos. Er gaan dezelfde conclusies uitkomen als bij studies die al zijn gedaan. Alles is bekeken. Dit is wat het college van B en W het beste vindt. We gaan alleen naar alternatieven kijken als een meerderheid van de gemeenteraad dat wil’’, aldus wethouder Reneman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.