Uitspraken wethouders zijn Forza! doorn in het oog

Dichtbij.nl, 15-04-2016

HAARLEMMERMEER – Forza-fractievoorzitter Paul Meijer had donderdag tijdens de raadsvergadering geen goed woord over voor wethouders Derk Reneman en Tom Horn. De twee deden tijdens een persbijeenkomst kritische uitspraken over het Oekraïne-referendum.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! heeft donderdag tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad forse kritiek geuit op de wethouders Derk Reneman (VVD) en Tom Horn (PvdA). Meijer zei dat beide wethouders zich hebben gemanifesteerd als anti-democraten door zich tijdens een gesprek met de pers negatief uit te laten over het Oekraïne-referendum op 6 april. De kritiek werd door de wethouders laconiek weggewoven.

 

Derk Reneman zei tijdens het persgesprek als privé-persoon dat hij het referendum maar onzin vond. Omdat zijn VVD in de Tweede Kamer voor het associatieverdrag met Oekraïne heeft gestemd, ging hij 6 april toch naar de stembus. Tom Horn voegde daar aan toe dat hij vond dat de initiatiefnemers van het referendum de democratie hebben verkwanseld omdat het hen helemaal niet om Oekraïne ging maar om een tegenstem tegen Europa.
Paul Meijer stelde donderdag dat beide wethouders hun boekje te buiten zijn gegaan. Volgens hem hadden de twee zich bewust moeten zijn van hun rol als politicus. Meijer sprak over ‘denigrerende uitlatingen’. Hij stelde dat Reneman en Horn de democratie een slechte dienst hebben bewezen.
De twee bekritiseerde wethouders waren niet onder de indruk van de kritiek van Forza!
Reneman benadrukte dat hij expliciet in het persgesprek heeft gezegd dat het om zijn privémening ging. Hij wilde er verder niks over zeggen, omdat hij nu als wethouder in de raadsvergadering zat. Reneman zei dat hij standpunt graag nog eens wil toelichten tijdens een politiek café van Forza!. Tom Horn sloot zich later bij deze verklaring aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.