Forza! blij met uitslag referendum

GeenPeil

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! is zeer tevreden over de uitslag van het referendum in Haarlemmermeer.
De opkomst bij het door Forza! gesteunde referendum was in Haarlemmermeer boven de 37%. Een forse meerderheid (67%) van de stemmers heeft overtuigend tegen het associatieakkoord gestemd.
De fractie van Forza! heeft in samenwerking met GeenPeil de laatste weken actief campagne gevoerd in de gemeente tegen het associatieverdrag met Oekraïne.
Vorige week was er nog een groot debat in het Oude Raadhuis met veel bekende namen en zijn er 40.000 flyers deur aan deur verspreid.

Paul Meijer: “We zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de discussie over het associatieverdrag, maar ook in het verlengde hiervan over het beleid van de regering met betrekking tot de EU.
De kiezer heeft een duidelijke boodschap afgegeven dat dit anders moet. We hebben veel mensen in Haarlemmermeer met onze campagne weten te bereiken en ik ben trots op iedereen die überhaupt heeft gestemd.
Dit is democratie in de meest pure vorm. Ik ben overigens wel erg teleurgesteld in ons college en met name enkele wethouders die zich zeer ontmoedigend en negatief hebben uitgelaten over dit referendum.
Dit gaat nog wel een staartje krijgen, maar de euforie over de electante overwinning overheerst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.