Forza! lanceert meldpunt overlast vluchtelingen noodopvang

Hoofddorpse Courant, 8-02-2016

Met de komst van een noodopvang voor vluchtelingen in Vijfhuizen heeft de fractie van Forza! aangekondigd een meldpunt in het leven te roepen waar inwoners incidenten met vluchtelingen al dan niet anoniem kunnen melden.
De fractie van Forza! doet dit omdat zij er geen enkel vertrouwen in heeft dat het college en de politie hier eerlijk over zullen zijn.

“Het college hecht veel waarde aan draagvlak voor de komst van vluchtelingen in onze gemeente en daar past berichtgeving over aanranding, overlast en geweld door en tussen vluchtelingen niet bij”, zegt fractievoorzitter Paul Meijer van Forza!

Volgens Meijer hebben inwoners van Vijfhuizen gemeld dat tijdens de crisisopvang in oktober meerdere incidenten plaatsgevonden die nooit openbaar zijn gemaakt. “Onze inwoners hebben recht op de waarheid. De politiek wil deze constant verdoezelen en dat willen wij tegengaan.
De burgemeester zal als het aan ons ligt over elk incident met vluchtelingen verantwoording moeten afleggen”.

De fractie van Forza! wil wel benadrukken dat zij hoopt dat de opvang niet voor problemen gaat zorgen en dat het rustig blijft in Vijfhuizen.
Het meldpunt van Forza is te bereiken via www.forza.nu/meldpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.