Vragen Forza! over arrestatie ruim honderd demonstranten

HCnieuws.nl, 4-1-2016

De fractie van Forza! heeft op nieuwjaarsdag de eerste schriftelijke vragen van 2016 aan het college gesteld over de arrestatie in de nieuwjaarsnacht van ruim honderd demonstranten bij het Justitiecomplex nabij Schiphol in Badhoevedorp. Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! wil dat de toegebrachte schade aan het complex en de inzet van marechaussees op de demonstranten wordt verhaald.

Elke jaarwisseling houdt een groep demonstranten een actie bij het complex om vreemdelingen die daar in detentie worden gehouden een hart onder de riem te steken. In die twee voorgaande jaren verliep de demonstratie zonder incidenten. Dit keer liep de actie uit de hand.

De marechaussee besloot in te grijpen nadat er vernielingen werden aangericht. Er werden meer dan honderd mensen opgepakt. Paul Meijer van Forza! wil van het college weten of er een vergunning is afgegeven en zo ja waarom dat is gebeurd. Meijer wil voorkomen dat er volgend jaar opnieuw een demonstratie wordt gehouden desnoods door een samenscholingsverbod in te stellen. Forza! vraagt B en W ook of de geleden schade op de actievoerders wordt verhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.