Grootse kritiek komt van Forza!

Hoofddorpse Courant, 1-10-2015

GROOTSTE KRITIEK KOMT VAN FORZA!

 

De komst van de vluchtelingen leidde al heel snel tot diverse reacties. Zoals tijdens de gemeenteraad van donderdag 24 september. Daar was de fractie van Forza! Haarlemmermeer heel duidelijk: geen vluchtelingen in Haarlemmermeer. Een paar dagen later heeft fractievoorzitter Paul Meijer nog steeds hetzelfde standpunt en weet hij zich naar eigen zeggen alleen maar gesterkt in die mening: Haarlemmermeer is geen plek voor welke vorm van opvang dan ook.

 

Geen crisis, geen noodopvang, geen AZC. Zijn redenen zijn duidelijk: de vluchtelingen die naar Haarlemmermeer komen zijn allemaal gelukszoekers en alleen al daarom moet je ze niet binnenlaten. Het zijn ook geen gezinnen maar wel heel veel mannen en jongeren, aldus de fractievoorzitter. Een andere belangrijke reden is de manier waarop het geregeld is: zonder dat inwoners zich erover kunnen uitspreken. “Het wordt ze door de strot geduwd”, vat hij het krachtig samen. “De gemeente wil maar niet begrijpen dat zo’n grote groep vluchtelingen, waarvan heel veel mannen, gevoelens van angst geeft. Vrouwen durven de straat niet meer op. Dat kan toch niet zomaar” laat hij enkele dagen na de raadsvergadering weten waarin hij nog waarschuwde ‘dat er straks een klein kalifaat in Haarlemmermeer ontstaat dat de veiligheid in de gemeente in gevaar brengt’.

 

In diezelfde raad liet fractievoorzitter Anneke van der Veer van Onafhankelijk Haarlemmermeer (OL) weten tegen een AZC te zijn waar uitsluitend jonge mannen worden ondergebracht. Volgens haar zorgt juist die categorie voor overlast. OL wil wel gezinnen, vrouwen, jongeren en ouderen opvangen.

 

Dat Forza! Haarlemmermeer en OL niet alleen staan in hun kritiek die (bijzonder) kritisch is, blijkt wel uit de vele reacties op Twitter, Facebook en mailtjes. Paul Meijer: “Uit een enquête onder inwoners van Noord-Holland blijkt zelfs dat ruim 80- procent tegen vluchtelingenopvang is. Dat lijkt mij toch duidelijk.”Een meerderheid van de gemeenteraad stemde overigens, na een debat van drie uur, voor de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) in de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.