Forza: wachttijd van 17 jaar voor woning bizar

Hcnieuws.nl, 16-09-2015

Forza: wachttijd van 17 jaar voor woning bizar

De fractie van Forza! is geschrokken van de uitkomst van een onderzoek van RTL Nieuws naar de wachttijden voor sociale huurwoningen in de regio van Woningnet. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Hoofddorp moeten mensen gemiddeld 17 jaar wachten. De fractie van Forza! vindt dat ronduit belachelijk en eist maatregelen van het college.

Forza! raadslid Michel van Dijk: “We wisten al dat mensen lang op een sociale huurwoning moesten wachten, maar dat dit inmiddels al 17 jaar is geworden vind ik bizar. Met de huisvesting van rond de 300 statushouders zal dit alleen nog maar gaan toenemen. Het college en de raad moeten nu gewoon in actie komen, omdat de grens is bereikt.”

De fractie van Forza! wil dat Ymere met onmiddellijke ingang de verkoop van huurwoningen stopt en dat er snel veel nieuwe sociale huurwoningen en goedkopere koopwoningen worden gebouwd. De fractie heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.