Zeepkistenrace Burgerveen

BURGERVEEN – De snelste tijd (22,72 seconden) van de elfde Zeepkistenrace van Burgerveen werd gerealiseerd door Rico Nijssen. Bij de meisjes was Fleur van Leeuwen de snelste met 29,75 seconden. De prijs voor de mooiste zeepkist ging naar Wesley van Gool, de pechprijs was voor Roan Voordepoorte.

Politici
Organisator Martijn Vis was er zaterdag blij mee dat ook deze elfde editie een succes werd. Wel deden er zaterdag weinig politici mee aan de race en was het niet zo’n zonovergoten dag als gebruikelijk.
Het parcours, dat in de ochtend was uitgezet, had dit jaar geen waterbak maar kende wel een hoge moeilijkheidsgraad. Opvallend was dit jaar dat er twee skelters meereden die uitgerust waren als brandweerauto’s. (Dichtbij.nl)

Forza! Haarlemmermeer deed voor de derde keer mee aan de jaarlijke zeepkistenrace in Burgerveen. Fractie-medewerker Jordy Schaap en actief vrijwilligster voor Forza!, Barbara Kamper zette beide snelle tijden neer in de oranje racemobiel. Zo snel dat Forza! voor de 2e keer de snelste tijd behaalde in de categorie ‘Politici’ en de titel terug veroverde van Brigittevan der Erve van de HAP die hem vorig jaar kreeg toegewezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.