Forza! eist maatregelen van gemeente na brand in Rijsenhout

HCnieuws.nl, 26-08-2015

Forza! eist maatregelen van gemeente na brand in Rijsenhout

De fractie van Forza! wil dat de gemeente maatregelen neemt na de grote brand dinsdag bij caravanstallingbedrijf Arendse & De Jong in Rijsenhout. Volgens de partij moet de gemeente ervoor zorgen dat er voldoende druk staat op de blusleidingen. Dat zou in Rijsenhout niet het geval zijn geweest.

De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders de brand. Volgens fractievoorzitter Paul Meijer kon de brandweer niet direct blussen, omdat de druk op de blusleidingen te laag zou zijn.
Hierdoor moest er een pompwagen uit Amsterdam komen. Deze kon vervolgens de weg niet vinden naar de plek van de brand. Hierdoor kon de brandweer pas anderhalf uur na de melding starten met blussen.

 

Het steekt Paul Meijer dat ondernemers terecht veel moeten investeren in brandveiligheid, maar dat de gemeente vervolgens haar zaken niet op orde heeft. De gemeente is verantwoordelijk voor het functioneren van de blusleidingen.

 

Paul Meijer: “Gelukkig zijn er geen slachtoffers te betreuren, maar stel dat er brand uitbreekt bij het kantoor van Meerlanden of andere kantoren? Ik verwacht van het college dat het direct maatregelen neemt om dit soort toestanden te voorkomen. Ik heb in mei naar aanleiding van een brand in Bloemendaal met een soortgelijk probleem gevraagd naar de situatie in Haarlemmermeer. De burgemeester verzekerde de raad toen dat dit in Haarlemmermeer niet aan de orde was.”