stop met voorrang vluchtelingen

Hoofddorpse Courant, 19-06-2015

 

De overheid moet stoppen met het voorrang geven aan vluchtelingen bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Dat zei fractievoorzitter Paul Meijer van Forza donderdag tijdens de algemene beschouwingen in de gemeenteraad.

 

Forza opende kort geleden een meldpunt waarop inwoners kunnen klagen over de voorrangspositie van vluchtelingen. Volgens Paul Meijer heeft dit schrijnende reacties opgeleverd, waarbij mensen geïrriteerd zijn dat ze al jaren op een huurwoning wachten terwijl vluchtelingen veel eerder aan de beurt zijn.

 

Meijer riep de gemeente op hiertegen hard te protesteren bij de landelijke overheid. Volgens hem gaat inmiddels het gezegde ‘eigen volk laatst’ op. Forza is bang dat het huisvesten van vluchtelingen de gemeente handenvol geld gaat kosten. Meijer zei dat zijn fractie na de zomer graag de discussie aangaat met de andere partijen in de gemeenteraad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.