Politici zijn geen ereburger

HCnieuws, 20-04-2015

Forza!: politici geen ereburger

 

HOOFDDORP – De fractie van Forza! vindt dat politici geen ereburger meer mogen worden. Het is de partij al langer een doorn in het oog dat wethouders als afscheidscadeautje ereburger worden gemaakt alleen vanwege het feit dat ze ‘gewoon hun werk hebben gedaan’.

 

Forza-fractievoorzitter Paul Meijer: “Het ereburgerschap is eigenlijk voorbehouden aan inwoners die bijzondere verdiensten of heldendaden hebben verricht en niet aan goedbetaalde wethouders. Wij zouden liever zien dat mensen die een leven redden of zich jarenlang uitzonderlijk hebben ingezet voor de samenleving in aanmerking komen voor het ereburgerschap.” Vorige week spraken fractievoorzitters uit de gemeenteraad op verzoek van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) over de positie van twee ereburgers, die recent negatief in het nieuws kwamen.

 

Volgens Forza! staat dat beraad los van haar standpunt dat politici geen ereburger meer kunnen worden. De partij komt binnenkort in de gemeenteraad met voorstellen om politici op basis van hun functie als bestuurder uit te sluiten voor het ereburgerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.