Forza niet blij met kickboksgala’s in Hoofddorp

HCnieuws, 14-04-2015

Forza niet blij met kickboksgala’s in Hoofddorp

De fractie van Forza! in de gemeenteraad is niet blij met de kickboksgala die in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) in Hoofddorp worden gehouden. De fractie heeft het college er schriftelijke vragen over gesteld. Volgens Forza! hebben kickboksgala’s een negatief en zeer gewelddadig imago en zijn deze in veel gemeenten verboden. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft kickboksgala’s zelfs ‘netwerkbijeenkomsten van de georganiseerde misdaad’ genoemd.

Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer: “Helaas hebben dit soort evenementen een slechte naam en trekt het naast gewone sportliefhebbers ook criminelen aan die vaak voor veel geld VIP-plaatsen kopen. Daarnaast kunnen dit soort evenementen ook uit de hand lopen zoals in Hoorn en Zijtaart, waar criminelen zelfs op elkaar hebben geschoten. Als gemeente moeten we heel kritisch zijn en ons afvragen of we dit soort activiteiten wel moeten faciliteren in onze gemeente.” Forza! wil op voorhand kickboksgala’s niet direct verbieden, maar wil wel dat er hoge eisen worden gesteld aan de organisatie om de veiligheid te garanderen en criminelen zoveel mogelijk te weren.