Forza: oplaadpunten niet ten koste van parkeerruimte

HCnieuws

Forza: oplaadpunten niet ten koste van parkeerruimte

HOOFDDORP – De fractie van Forza vindt dat oplaadpunten voor elektrische auto’s, zogeheten stekkerplekken, niet ten koste mogen gaan van de beschikbare parkeerruimte, omdat die in sommige wijken toch al schaars is. De fractie heeft het college van B en W daarover schriftelijke vragen gesteld.

 

Forza wil onder meer weten van de gemeente of de stekkerplekken niet grotendeels leeg zullen staan of slechts door een gebruiker bezet worden. Zeker in wijken waar al een aanzienlijke parkeerdruk is vindt de partij dat onwenselijk.

 

Verder wil Forza weten of er nabij winkelcentra en andere drukke plaatsen ook openbare oplaadpunten worden aangelegd en wie de kosten hiervoor dragen. De gemeente legt op aanvraag van elektrische rijders die op eigen terrein geen mogelijkheid hebben, openbare oplaadpunten aan op parkeerplaatsen in woonwijken. Deze stekkerplekken worden niet aan een specififieke gebruiker toegewezen, maar de bijbehorende parkeervakken mogen alleen door elektrische auto’s worden gebruikt.

 

Fractievoorzitter Paul Meijer vindt het verminderen van het aantal parkeerplaatsen geen goede zaak. “In sommige wijken is het nu al onmogelijk voor bewoners om ’s avonds nog een parkeerplekje in de nabijheid van hun woning te vinden. Wij vrezen dat stekkerplekken veelal leeg zullen staan of door een een select groepje gebruikers bezet worden, waardoor de parkeerdruk voor overige bewoners nog verder toeneemt.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.