Forza! wil minder huizen voor asielzoekers

Bron : HCnieuws

 

HOOFDDORP – De fractie van Forza! in de gemeenteraad wil dat er minder huizen beschikbaar worden gesteld aan asielzoekers. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de fractie heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

 

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie heeft juist een brief geschreven aan gemeenten dat zij meer huizen beschikbaar moeten stellen voor asielzoekers. Forza! is van mening dat de gemeente juist minder asielzoekers moet gaan opvangen omdat de markt van sociale huurwoningen in Haarlemmermeer volkomen op slot is.

 

“Er komen nauwelijks sociale huurwoningen vrij in onze gemeente”, zegt fractievoorzitter Paul Meijer: “We hebben niet eens genoeg woningen om dakloze ouders met kinderen te huisvesten, en dan zouden we wel asielzoekers gaan opvangen? Dit kan ik niet uitleggen aan onze inwoners.”

 

Meijer: “Daarnaast zal het toewijzen van nog meer woningen aan asielzoekers de solidariteit doen afnemen, wat kan leiden tot discriminatie en uitstoting. Sociale huurwoningen zijn heel schaars en daar moeten we zuinig mee omgaan. Asielzoekers kunnen ook in krimpgemeenten in Groningen en Limburg worden opgevangen. Daar staan honderden woningen leeg.”

 

Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is van mening dat de sociale woningmarkt op slot zit en dat het huidige rekenmodel (woningen op basis van het aantal inwoners) verouderd is en dat er veel meer asielzoekers in krimpgemeenten in Groningen en Limburg geplaatst zouden moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.