Open brief aan directeur Frederique Janss van Bureau discriminatie zaken Kennemerland

Bron: Forza! Persbureau

 

Open brief

 

Geachte directeur Frederique Janss van Bureau discriminatie zaken Kennemerland,

 

U bent ongetwijfeld op de hoogte van de snel toenemende Jodenhaat in Europa en ons land. Het verbaast mij dat u op geen enkele wijze aandacht schenkt aan dit verschrikkelijk fenomeen, dat ook onze regio treft. Het zou u in uw ziel moeten raken hoe 70 jaar na de Holocaust er weer leuzen als ”dood aan de joden” door de straten schallen. Op uw website en op Twitter lezen we hierover niets van uw kant.

 

Wel lees ik dat u meer aandacht wil voor de Ramadan en lees ik een reactie op Zwarte Piet. U begrijpt dat ik deze lakse en slappe houding afwijs. Uw organisatie krijgt van onder andere onze gemeente subsidie voor de bestrijding van discriminatie en het geven van voorlichting om discriminatie te voorkomen. Ik zou u willen vragen het voortouw te nemen in de bestrijding van het antisemitisme en dit als speerpunt in uw beleid op te nemen.

 

Het zou wenselijk zijn als er (gast)lessen over de Holocaust op scholen worden gegeven. U weet dat er scholen zijn waar leraren het moeilijk vinden om over de Holocaust te vertellen. U kunt hen hierbij helpen. Ik ben er van overtuigd dat informatie over en kennis van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog kan bijdragen aan de bestrijding van het antisemitisme. Graag verneem ik van u uw reactie op ons voorstel.

 

Met vriendelijke groet,

 

Paul Meijer
Fractievoorzitter Forza! Haarlemmermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.