Chaos blijft op Hoofdweg-west Nieuw-Vennep

12-06-2014 – Bron: Haarlems Dagblad

NIEUW-VENNEP – De wethouder zou snel actie ondernemen, maar na twee weken hebben de bewoners nog niets van hem gehoord. De lokale partij Forza! trekt daarom aan de bel over de chicanes op de Hoofdweg-westzijde in het centrum van Nieuw-Vennep.

“Wegversmallingen ‘levensgevaarlijk’ voor fietsers”

De wegversmallingen op de Hoofdweg-westzijde tussen de Eugenie Prévinaireweg en de Schoolstraat zijn volgens de buurtbewoners levensgevaarlijk voor met name fietsers. Bewoonster Els Kunst sprak daarover enkele weken terug in bij de gemeenteraad.
Rijtje Verkeerswethouder Derk Reneman (VVD) beloofde snel iets te doen.

Forza! heeft op een rijtje gezet wat er sindsdien is gebeurd. Een fietsend kind is over een chicane gevallen, twee auto’s kwamen in botsing omdat de voorrangsregels niet duidelijk zijn en drie automobilisten hebben schade aan hun auto geleden omdat wegversmallingen en -verhogingen op sommige plaatsen niet zichtbaar zijn.

Ongelukken
Forza! wil van B en W weten hoeveel ongelukken er nog moeten gebeuren voordat de gemeente optreedt.

Reneman zei in reactie op de inspraak van Els Kunst dat een onveilige verkeerssituatie kan leiden tot meer veiligheid omdat de verkeersdeelnemers beter opletten. Forza! vraagt B en W of dat er toe leidt dat de gemeente helemaal geen maatregelen meer neemt bij onveilige verkeerssituaties.

Fietsstroken Volgens Forza! is er afgelopen week aan fietsstroken langs de Hoofdweg gewerkt, waarbij de aanduiding ‘fietspad’ is verwijderd. De doorgetrokken streep is vervangen door een onderbroken streep.

,,Dit wekt de suggestie dat er nu op de fietsstrook geparkeerd mag worden. Opnieuw dit alles zonder de bewoners te informeren of te betrekken bij het plan tot deze aanpassing. Graag verneemt Forza waarom er, ondanks eerdere toezeggingen van de gemeente, wijzigingen aan de fietsstroken zijn doorgevoerd zonder participatie met de bewoners.”