Forza! wil nieuwe wethouders eerst screenen

Bron: HC nieuws

 

HOOFDDORP – De fractie van Forza! wil dat nieuwe wethouders eerst worden gescreend op integriteit voordat zij worden voorgedragen aan de gemeenteraad. Speciaal voor politieke ambtsdragers is volgens Forza! een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) ontwikkeld die door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) sterk wordt aanbevolen. Dit blijkt uit schriftelijke vragen die de partij aan het huidige college heeft gesteld.

 

Forza! Zegt veel waarde te hechten aan integere wethouders. In veel gemeenten worden kandidaat-wethouders niet of nauwelijks gescreend, ondanks dat zij met veel geld en invloed te maken hebben. Forza! wil weten hoe en op welke wijze het college verantwoordelijkheid neemt om kandidaat-wethouders te screenen. Forza! is namelijk van mening dat dit niet alleen de verantwoordelijkheid is van de politieke partijen die de kandidaat-wethouders voordragen, maar ook van het college en uiteindelijk ook de gemeenteraad.

 

Fractievoorzitter Paul Meijer: Wij kunnen alleen instemmen met de benoeming van kandidaat-wethouders wanneer er ook sprake is geweest van een degelijke screening. Onze inwoners verwachten een integer, betrouwbaar en transparant gemeentebestuur,. Daar hoort een degelijke screening bij. In het bedrijfsleven is dit heel gewoon. Ik roep andere politieke partijen dan ook op om alleen in te stemmen met kandidaten die gescreend zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.