Boeiend debat vrouwelijke kandidaten

Bron: HCnieuws

HOOFDDORP – Op uitnodiging van Forza! hebben vrouwelijke kandidaten van D66, HAP, VVD, CDVP en uiteraard Forza! zaterdagavond in De Beurs in Hoofddorp een boeiend debat gehouden. De ‘ladies night’ leverde af en toe het nodige vuurwerk op.

De politica’s wilden niet op alle stellingen ‘eens’ of ‘oneens’ te zeggen. Dat was koren op de molen van Forza!-kandidate Anneke van der Veer. “Ik durf hier wel een uitspraak over te doen. Een van de oorzaken waarom burgers steeds minder vertrouwen hebben in de politiek is omdat partijen geen duidelijke stelling in durven te nemen.”

Duidelijk werd dat met name CDVP voorstander is van het voorrang geven aan vrouwen met als doel om evenveel vrouwen als mannen te interesseren voor posities in politiek en bedrijfsleven. De overige partijen vonden dat vrouwen genoeg mogelijkheden hebben om zelf op posities te komen. Forza! stelde dat het vrouwen in Nederland ontbreekt aan wil en ambitie om topposities te bereiken.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vond het jammer dat vrouwelijke kandidaten van CDA, GroenLinks en PvdA niet aan het debat meededen. Zij waren op een vrouwenfeest ter gelegenheid van internationale vrouwendag. Wat ons betreft was de avond een succes. Een initiatief dat we zeker in de toekomst zullen herhalen. We hopen dat de dames van CDA, GroenLinks en PvdA dan geen voorrang zullen geven aan gesubsidieerde feesten en gewoon hun taak als volksvertegenwoordiger zullen vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.