‘Overlast door brengen en halen schoolkinderen’

Bron: HCnieuws

HOOFDDORP – Het brengen en halen van schoolkinderen met de auto leidt bij verschillende basisscholen tot overlast. Die klacht werd woensdagavond in de vragensessie in de gemeenteraad geuit door raadslid Michel van Dijk van Forza!
Volgens Van Dijk is de situatie vooral bij de Juliana van Stolbergschool aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp nijpend. Bewoners zouden die straat niet meer in of uit kunnen als ouders hun auto’s bij de school parkeren. Via Twitter had Van Dijk begrepen dat er ook klachten zijn in de wijken Linquenda in Nieuw-Vennep en Overbos in Hoofddorp.
Fractieassistent Piet de Ruiter van GroenLinks voegde eraan toe dat er ook klachten over de schoolzone van de Venneperstraat en over parkeeroverlast aan de Eugenie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep.
Bij afwezigheid van wethouder Cees Loggen van Mobiliteit zegde wethouder Steffe Bak toe dat de vragen schriftelijk worden beantwoord. Zijn collega John Nederstigt van Onderwijs beloofde daarnaast met een overzicht te komen wat de situatie is bij de schoolzones die tot nu toe zijn ingevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.