Forza! roept op om in maart, lokaal te stemmen

Bron: Dichtbij

HOOFDDORP – In het Hoofddorpse hotel De Beurs presenteerde Forza! vrijdag haar kandidatenlijst en verkiezingsprogramma. Forza rekent op forse winst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Van de drie zittende raadsleden vinden we de naam van Conny de Bree niet terug op de lijst. Voor haar in de plaats is op plek nummer drie Anneke van der Veer gekomen, die eerder bij de VVD haar kans waagde. Uit onvrede over de rangorde van de kandidaten op de VVD-lijst (en volgens haar niet alleen vanwege haar eigen lage notering) is ze overgestapt. De kandidatenlijst is opgesteld door de nummers een, twee en vier op de lijst: fractievoorzitter Paul Meijer, Michel van Dijk en Kees van der Linden.
Laatstgenoemde is een oude bekende in de Haarlemmermeerse politiek, hij was ooit wethouder namens de VVD. De leden van Forza hebben dit drietal gemandateerd om de kandidatenlijst op te stellen. Van Dijk is optimistisch en hoopt op zeven à acht zetels in de nieuwe raad. Hij hoopt op de zetels van de mensen die de vorige keer op het voormalige Trots op Nederland van Rita Verdonk hebben gestemd en op de zetel van de partij van Rinus Beusenberg, Sociaal Rechts Haarlemmermeer.
Verder denkt hij teleurgestelde VVD-stemmers te trekken, hij ziet die partij zomaar vier à vijf zetels verliezen. ‘Dat is ook wel goed voor een keer. De VVD regeert al sinds de Romeinen in Haarlemmermeer en het is wel goed als die een keer in de oppositie gaan.’ Wat betreft mogelijke coalities als Forza! in het college komt, sluit hij geen enkele partij uit. ‘Al liggen sommige coalities meer voor de hand dan andere.’ Bij doorvraag zegt Van Dijk dat de VVD meer in aanmerking komt dan de PvdA.
Meijer zegt in zijn toespraak aan de verzamelde kandidaten en Forza-leden dat het gedachtegoed van Pim Fortuyn nog steeds springlevend is. Hij is en was een groot aanhanger van diens ideeën. Als Forza! het voor het zeggen krijgt, wordt de naam van de fontein die naar de stad Hödmezövásárhely, waar Haarlemmermeer een stedenband mee heeft, vervangen door de naam ‘Pim Fortuyn’. We krijgen dan dus de ‘Pim Fortuyn fontein’ en Meijer vindt dat ook gemakkelijker uitspreken. Hij hoopt dat landelijke PVV-kiezers op Forza gaan stemmen en noemt Forza een ‘PVV-light’. Hij vindt de lokale VVD ‘verschrikkelijk links’ vanwege hun standpunten over de ozb, de hondenbelasting en de precarioheffing. Dat zijn allemaal lasten die Forza wil verlagen of zelfs afschaffen. Hij sluit in navolging van Pim Fortuyn zijn toespraak af met de woorden ‘at your service!’