Snijden in subsidies

Hoofddorp

 

De leden van Forza! Haarlemmermeer hebben zaterdag onder luid applaus Paul Meijer gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Meijer gaf aan ‘er zin an te hebben’, met een knipoog aan Pim Fortuyn. “We hebben er dit keer niet voor gekozen om voor een duolijsttrekkerschap te gaan, de taken zullen toch worden verdeeld en om beurten zullen Michel van Dijk en ik de debatten gaan doen en op de zeepkist gaan staan”, aldus de kersverse lijsttrekker.

 

Ook hebben de leden van Forza! een missie aangenomen. In deze missie staat: “Forza! vindt dat de burgers van Haarlemmermeer recht hebben op een veilige, prettige en inspirerende leefomgeving waar het voor gezinnen, bewoners en ondernemers goed toeven is. Elke wijk en kern moet goed bereikbaar zijn met auto en openbaar vervoer. Het ideaal van Forza! is dat iedereen meedoet en zich houdt aan de geschreven en ongeschreven regels van de samenleving. Het gemeentebestuur zal zich moeten beperken tot zijn kerntaken en het aantal regels drastisch verminderen. De gemeente is er voor de burger en niet andersom. De inwoners kiezen daarom ook hun eigen burgemeester.”

 

Naast de speerpunten op het gebied van veiligheid, integratie, mobiliteit en economie zal Forza! zich ook hard maken voor een verandering van de bestuurscultuur. Paul Meijer: “Onze bestuurders gaan vaker naar Cebu en Hongarije dan dat ze zich in de wijken en kernen laten zien, met als dieptepunt het voorstel van het CDA voor een wijkwethouder, om te weten wat er speelt.” Meijer vindt dit onbegrijpelijk en tegelijk ook triest.

Paul Meijer is van mening dat de gemeente zich met teveel zaken bemoeit en waar ze zich mee zou moeten bemoeien doet ze niet. “Nog steeds is er geen bestemming voor het Floriadeterrein en liggen die peperdure Calatrava bruggen, die niemand heeft gewild, te roesten tot ze straks van ellende uit elkaar vallen.”

 

Volgens Forza kunnen de gemeentebelastingen omlaag als er flink in de subsidies wordt gesneden. Meijer: “De gemeente subsidieert vooral ‘linkse hobby’s’ zoals Bureau Discriminatiezaken, de Voedselbank, het lokale tv-station en veel allochtone clubjes die vooral hun hand ophouden. Forza! wil daar een eind aan maken en iedereen die gemeenschapsgeld ontvangt zal moeten laten zien hoe ze hun geld hebben besteed, het is geld van de burgers en subsidies zijn er niet voor om hobby’s te sponsoren.”