VVD in Haarlemmermeer behoorlijk links

Bron: Hoofddorpse courant

‘VVD in Haarlemmermeer behoorlijk links’
HOOFDDORP – De VVD in Haarlemmermeer is net als de landelijke partij behoorlijk links. Dat zegt Forza!-voorman Paul Meijer in een interview met de conservatieve website Dagelijkse Standaard.
Meijer mag uitvoerig zijn verhaal doen naar aanleiding van een recente internetpeiling, waaruit zou blijken dat Forza! 19 maart volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer de grootste partij zou worden. Er zou sprake zijn van een aardverschuiving.
Volgens de peiling zou Forza! 12 zetels halen. De andere lokale partijen HAP en CDVP zouden volgen met elk 10 zetels. De gevestigde landelijke partijen zouden worden weggevaagd. De VVD houdt nog slechts 2 zetels over van de huidige 11 en D66 en PvdA moeten het maar 1 zetel doen. Het CDA keert volgens de peiling helemaal niet meer terug in de gemeenteraad.
Paul Meijer zegt in het interview helemaal niet verbaasd te zijn over deze trend. Volgens hem hebben kiezers hun buik vol van de landelijke politieke partijen.
Het is opvallend dat de leider en herkozen lijsttrekker van Forza! uitgebreid zijn licht laat schijnen over de peiling en er ook verregaande conclusies aan verbindt. Verderop in het interview zegt hij echter niet zoveel te hebben met peilingen.
Het gehele interview is te lezen op de site www.dagelijksestandaard.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.