Forza!: Alle kinderen een vuurwerkbril op

Bron: Dichtbij

HAARLEMMERMEER – In maart zijn er verkiezingen. En dus gaan politieke partijen campagne voeren. Forza doet dat door moties in te dienen om de samenleving veiliger te maken. Deze week gaat het om een vuurwerkbril.
De fractie van Forza vindt namelijk dat bedrijven die met oud en nieuw in Haarlemmermeer vuurwerk verkopen gratis vuurwerkbrillen moeten aanbieden aan hun klanten. Hiermee wil Forza dat de gemeente aansluit bij de grote landelijke campagne van oogartsen, de overheid en de vuurwerkbranche zelf om alle kinderen met oud en nieuw een vuurwerkbril te laten dragen.
Forza raadslid Michel van Dijk: “Het dragen van een vuurwerkbril met oud en nieuw zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn als het dragen van een gordel tijdens het autorijden. Niet alleen de afstekers van vuurwerk zouden een bril moet dragen, maar ook de kijkers, en dat zijn vaak kinderen. Deze laatste groep levert elk jaar het grootste aantal vuurwerkslachtoffers”.
De partij zal tijdens de komende raadsvergadering een motie indienen om het college de bedrijven die vuurwerk verkopen, te verzoeken of indien noodzakelijk te dwingen, gratis vuurwerkbrillen hun klanten aan te bieden. Hoeven ze hem alleen nog maar op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.