Forza wil af van bezorging telefoongids in Haarlemmermeer

Bron: Dichtbij.nl

HAARLEMMERMEER – Het is zomerreces. Maar dat weerhoudt Forza er blijkbaar niet van om ideeën te spuien. Dit keer hebben ze plannen met de jaarlijkse huis-aan-huisverspreiding van de telefoongids. Jaarlijks worden er in Haarlemmermeer ongeveer 60.000 telefoongidsen ongevraagd in brievenbussen gestopt. Forza vindt dat een enorme verspilling van papier en een grove aantasting van het milieu.

Raadslid voor Forza Conny de Bree: “Uit een onderzoek door Kassa uit 2010 is gebleken dat 30 procent van de mensen de telefoongids direct na ontvangst weggooit. Bij een nog groter percentage verdwijnt de gids in een la om na een jaar lang ongebruikt alsnog te worden weggegooid. Anno 2013 kiezen meer en meer mensen voor internet als informatiebron voor bijvoorbeeld telefoon- of bedrijfsgegevens”.

Forza heeft verder geconstateerd dat mensen die geen prijs stellen op een Telefoongids of op reclamedrukwerk en dit aangeven met een nee/nee-sticker op de brievenbus, toch een telefoongids hebben ontvangen. Forza wil dat het college met De Telefoongids B.V. in gesprek gaat over een andere methode van verspreiding van telefoongidsen die wel milieu- en publieksvriendelijk is.
De partij komt zelf met de suggestie dat iedereen een kaartje in de brievenbus krijgt met de mededeling dat men een gratis telefoongids op een centrale plek kan ophalen. Forza! heeft het college hierover vragen gesteld en verwacht na het reces antwoord van het college.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.