Forza Haarlemmermeer pikt het niet meer

Haarlems dagblad, 05-06-2013

,Je mag van Forza vinden wat je wilt, want we hebben vrijheid van meningsuiting. Maar ik bestrijd dat Forza islam-fobisch en extreem rechts is, zoals de heer Meegdes, fractie-assistent en kandidaat-raadslid voor D66 Haarlemmermeer, twittert, aldus fractievoorzitter Paul Meijer. ,,Forza is islam-kritisch, zeker. Maar Forza is zeker niet extreem rechts, aldus Meijer. Hij vroeg donderdavond tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad aan Meegdes om voorbeelden te geven die zijn kwalificaties van Forza kunnen onderbouwen.
Dat deed Meegdes niet met specifieke uitspraken van Forza. ,,Ik heb hier zeven pagina’s vol uitspraken van Forza over de islam, stelde hij. ,,De VVD is rechts. De uitspraken van Forza zijn meer dan rechts.

Meegdes verbaasde zich over het feit dat Forza de vrijheid van meningsuiting huldigt, maar in april wel aangifte wegens smaad deed tegen de Christenunie-SGP. Die partij beschuldigde Forza in een manifest van openlijke en categorische haat tegen moslims waarmee wordt aanzet tot discriminatie of erger.

Meijer wilde op zijn beurt weten of de berichten op twitter de persoonlijke mening van Pablo Meegdes zijn of het standpunt van D66 als partij. ,,Wij zijn net als Forza voor vrijheid van meningsuiting. De heer Meegdes mag zeggen wat hij wil, stelde fractievoorzitter Denise Abbas.

De spanning tussen Forza en D66 is al langer voelbaar maar is nu op scherp gesteld. Tijdens de andere vergaderingen van de gemeenteraad gisteravond zaten Forza en D66 elkaar geregeld in de haren met interrupties.
Waar Forza’s Michel van Dijk het bij participatie had over het inzetten van een volksraadpleging vroeg Meegdes wat hij zich daar bij voorstelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.