Paul Meijer boycotte Johan Remkes

Ik had geen zin om met die man in de zaal te zitten, zo legt Meijer

HOOFDDORP – Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! was donderdagavond niet aanwezig bij de herbenoeming van Theo Weterings als burgemeester van Haarlemmermeer. Volgens Meijer was zijn wegblijven niet tegen de burgemeester gericht, maar tegen de Noord-Hollandse commissaris van de Koningin, Johan Remkes.
“Ik had geen zin om met die man in een zaal te zitten”, zo legt Meijer uit. “Ik heb dat Theo ook laten weten.” De voltallige fractie van Forza! stapte in mei 2011 de raadszaal uit uit protest tegen de aanwezigheid van Remkes. Het protest was bedoeld tegen de houding van Remkes tegenover een toespraak van historicus Thomas von den Dunk, waarin de PVV op een lijn wordt gesteld met de NSB.
Meijer: “Ik ben ook voor de vrijheid van meningsuiting, maar ik vind dat Remkes tegen die toespraak had moeten optreden. Je hoort als commissaris van de Koningin ook onafhankelijk te zijn. Dat was Remkes totaal niet. Bovendien heeft hij als minister van Binnenlandse Zaken in het moordonderzoek naar mijn politieke idool Pim Fortuyn prulwerk afgeleverd. Dat neem ik hem nog altijd kwalijk.”
Behalve Paul Meijer was ook VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers niet aanwezig tijdens de buitengewone raadsvergadering. In tegenstelling tot Meijer was de afwezigheid van Kuipers niet bedoeld als protestactie.