Auto’s met Pools kenteken staan ongebruikt in Bornholm

Auto’s met Pools kenteken staan ongebruikt in Bornholm

HOOFDDORP – In de wijk Bornholm klagen bewoners over auto’s met een Pools kenteken die soms al meer dan jaar daar geparkeerd staan en die verder niet worden gebruikt. Forza!-raadslid Michel van Dijk stelde er donderdag mondelinge vragen over tijdens het Vragenuurtje in de gemeenteraad.

 

Volgens Van Dijk zijn sommige auto’s in slechte staat. Hij had van de politie gehoord dat deze weinig kan ondernemen tegen de bewuste auto´s. Het raadslid sprak van een ‘kwalijke ontwikkeling’ die ook in andere gemeenten zou spelen.

 

Wethouder Michel Bezuijen van Mobiliteit beaamde dat het lastig is om iets te ondernemen tegen dergelijke auto’s. Als er wegenbelasting wordt betaald en een auto verzekerd is, mag deze onbeperkt op een parkeerplaats staan. Het vergt een lange procedure om een auto dan nog weg te krijgen, aldus Bezuijen. Het is wat anders als het om een autowrak gaat. Die kunnen wel worden verwijderd

 

Volgens de wethouder loopt er op dit moment een onderzoek naar de parkeerdruk in de verschillende wijken en kernen. De kwestie met de auto’s met Oost-Europese kentekens wordt daarin ook meegenomen en als er aanleiding voor is dan komt het college met voorstellen naar de gemeenteraad toe, zegde Bezuijen toe.

 

Bron: Hoofddorpse courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.