D66 draait inzake vrije koopzondag

Haarlemmermeer 4 februari 2013

Forza!: D66 draait inzake vrije koopzondag

Hoofddorp. Fractievoorzitter Paul Meijer heeft geen goed woord over voor het gedraai van D66 over de vrije koopzondag. D66 heeft via een persbericht laten weten ineens een fervente voorstander te zijn van de vrije koopzondag. Paul Meijer: “Van het begin af aan heeft D66 zich in de gemeenteraad hard verzet tegen de koopzondag. D66 heeft onze moties over de koopzondag afgewezen omdat zij hadden geconstateerd dat veel kleine ondernemers niet zitten te wachten op de vrije koopzondag”.

Naar aanleiding van de moties van Forza! en de daaropvolgende discussie over de vrije koopzondag heeft het college een onderzoek laten doen naar de wenselijkheid van vrije koopzondagen. Uit dit onderzoek blijkt dat Forza! gelijk heeft en er wel degelijk steun is bij ondernemers en inwoners voor vrije koopzondagen. Aangezien onze buurgemeenten ook de vrije koopzondag hebben ingesteld kan Haarlemmermeer niet achterblijven.

Paul Meijer: “Nu de koopzondag onvermijdelijk is probeert D66 haar gezicht te redden en wekt het de indruk een voorstander te zijn van de vrije koopzondag. Ik vind dit hypocriet. Fractievoorzitter Abbas moet gewoon eerlijk zijn en zij zou geloofwaardiger zijn geweest als zij veel eerder zich had uitgesproken over de vrije koopzondag”.
Forza! zal donderdag tijdens de raadsvergadering D66 aanspreken en tekst en uitleg vragen over het gewijzigde standpunt.