Fractievoorzitter Forza! tegen afspraak over twitteren

Hoofddorpse courant, 22 december 2012.

HOOFDDORP – Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! is tegen de afspraken die fractievoorzitters uit de gemeenteraad hebben gemaakt over twittergedrag. Hij liet dat donderdag tijdens de raadsvergadering luid en duidelijk weten nadat burgemeester Theo Weterings tekst en uitleg had gegeven over de afspraken. “We mogen twitteren wat we willen.”

 

Tijdens de begrotingsbehandeling in november ontstond er ergernis over tweets van de Forza!-raadsleden Meijer en Michel van Dijk. Zij lieten in niet mis te verstane woorden weten wat ze van standpunten van andere fracties vonden. Dat schoot bij meerdere raadsleden in het verkeerde keelgat. Burgemeester Weterings zei toen dat hij nog eens wilde praten over hoe om te gaan met nieuwe media als Twitter.

 

Dat is kort geleden gebeurd. Volgens de burgemeester is afgesproken dat ‘alle normale fatsoensregels in acht worden genomen’ en dat raadsleden voortaan alleen het standpunt van hun eigen fractie mogen twitteren. Weterings zei dat het beter is dat raadsleden gewoon met elkaar praten in een openbare vergadering en dat het onfatsoenlijk is om via sociale media te communiceren.

Zoals gezegd bood Paul Meijer direct verzet tegen deze afspraken.