Publiek kiest Paul Meijer als beste raadslid:

Ik ben zeker niet racistisch, maar wel heel erg realistisch

Hoofddorp – Forza fractievoorzitter Paul Meijer lacht van oor tot oor: “Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik door de inwoners van Haarlemmermeer tot ‘Politicus van het Jaar 2011’ ben gekozen want dat is goed voor het imago van onze politieke partij. Deze wisselbeker krijgt een prominente plaats in onze fractiekamer. Het liefst zet ik hem voor mij in de raadzaal maar dat mag helaas niet.”

Jaloerse raadsleden beschuldigen hem ervan dat hij zijn achterban, vrienden en kennissen vooraf heeft gemaild dat ze op hem moesten stemmen en dat zij een kopietje naar hem moesten sturen zodat hij kon bijhouden hoeveel stemmen hij had verzameld.

Paul Meijer (43), geërgerd: “Ja natuurlijk zijn er raadsleden die mij deze prijs niet gunnen. Ik zit nog maar twee jaar als oppositiepartij in de bankjes en als je dan al meteen die felbegeerde publieksprijs wint dan is dat voor anderen even slikken. Want de jaloezie in de wandelgangen is natuurlijk binnen deze gemeenteraad hoog aanwezig.”

Schouderklopjes

Onze vraag wie hem als raadslid het eerste heeft gefeliciteerd, wordt snel beantwoord: “Peter van Groenigen van de HAP. Maar ook Ed Koster van het CDA. En wat mijn campagne richting mijn achterban betreft: ik heb uiteraard mensen gevraagd op mij te stemmen maar niet zoals Ed Koster destijds deed. Volgens mij heeft Michel Bezuijen destijds zijn vader ingeschakeld om iedereen te bellen en Ed Koster heeft hoorde ik ooit zelfs 300 keer op zichzelf gestemd maar dat kan nu niet meer vanwege de controle op de e-mails die binnenkomen. Ik ben blij dat ik die publieksprijs in de wacht heb gesleept want dat is de groep waarvoor wij als fractie in de raad zetten. En met alle respect voor jullie persprijs: jullie bekijken het als journaille vakmatig terwijl de inwoners mij op andere kwaliteiten beoordelen. Maar wel is het zo dat de pers mede bepaalt hoe positief of negatief je in de media verschijnt.
Van al die zaken die ik de afgelopen twee jaar heb aangekaart, Calatrava bruggen, onverantwoorde subsidies, die Wynand Duyvendak die hier moest speechen tot en met die pedofiel die zo nodig in de media moest staan, daarvan heb ik alleen maar schouderklopjes vanuit het publiek gekregen. Niet vanuit de raad hoor want ik ben er, zoals je zelf hebt gezien, behoorlijk over geattaqueerd. Maar wij zijn inmiddels wel de meest herkenbare partij in deze gemeente. Wij spreken de taal van het volk, zijn niet denigrerend naar anderen, maar wel helder en duidelijk. Wij oreren niet voor de Bühne maar geven inhoud aan onze doelstellingen en op een wijze die voor het publiek begrijpelijk is.”

Gemeentestropdas
De oranje stropdas en het donkere kostuum zijn het uithangbord van de Forza fractie maar volgens Meijer durft niemand van de raadsleden de gemeentelijke stropdas meer te dragen. “Weet je waarom niet? Omdat die óók oranje is. Dus als men die stropdas draagt lijkt dat meteen het symbool van Forza!. Nou dat durf niemand van al die andere fracties. Grappig toch? Alle gemeentestropdassen liggen nu gewoon in de kast. Gewoon kapitaalvernietiging.”

Meijer had de prijs niet verwacht: “Nee, maar ik hoopte er wel op. De HAP heeft een grote achterban en GroenLinks ging zelfs zover dat deze partij op haar website een fles champagne aanbod als op een van haar fractieleden werd gestemd. Ik heb zelfs niet op mezelf gestemd maar op mijn fractiegenoot Michel van Dijk.

Echt dat kan de jury zó checken! Ik heb met grote overmacht de prijs gekregen en dat is geweldig. In het debat breng ik humor, stekeligheden, pittige vragen aan college en andere fracties, gewoon recht door zee. In feite heb ik nog nooit op de man of vrouw gespeeld maar de raad doet dat wel richting ons. En naarmate de verkiezingen in 2014 naderbij komen zal dit de discussie alleen maar verharden. Wij zijn een gevaar voor de VVD want ook wij zijn rechts, liberaal, ondernemersgezind, vóór de auto en meer grijs dan groen in de polder. Wij gaan proberen daar stemmen weg te halen.”

En over racisme wil Meijer nooit meer iets horen: “Grote flauwekul. Ik ben een groot aanhanger van wijlen Pim Fortuyn. Die was óók niet racistisch maar wel zeer realistisch. Zijn voorbeeld hou ik bij alles in gedachten. Want het realisme is in deze tijd erg belangrijk.”

 

NH woensdag 18-1-2012 Foto Paul Meijer.