Sporthal voor Zwanenburg komt er ongetwijfeld toch

Zwanenburg krijgt dan toch een sporthal – NH 29-09-2011

Hoofddorp – Twee weken gelezen schreef deze krant dat de sporthal voor Zwanenburg er zo goed als zeker komt. Welnu, aan alle onzekerheid lijkt inmiddels een einde te komen want na stevig aandringen van dorpsinwoners en enkele politieke partijen heeft het college van B&W afgelopen week een opening geboden, waarin een sporthal ineens heel dichtbij is gekomen. Marjolein Steffens, fractievoorzitter van de HAP, is verheugd over de beweging van het college.

Na een levendig raadsdebat, twee weken geleden, leek de kogel nog lang niet door de kerk. Het college hield vast aan de bouw van een sportzaal, die goedkoper is uit te voeren dan een sporthal, maar ook veel minder mogelijkheden biedt.
Marjolein Steffens: “Voor HAP was het een uitgemaakte zaak. Dit is een eenmalige kans om iets neer te zetten waar het dorp Zwanenburg jaren plezier van gaat hebben. Er liggen prachtige plannen om van het centrum van Zwanenburg een bruisend dorpshart te maken, alleen op het gebied van sport zijn de plannen karig. Met een relatief kleine extra financiering kunnen we al die inwoners die nu noodgedwongen buiten Zwanenburg hun sport moeten bedrijven van dienst zijn. Die kans moeten we niet laten lopen.”

Forza fractievoorzitter Paul Meijer ondersteunt het standpunt van de HAP: “Ook onze fractie is blij met de insteek van het college. In een sporthal kan nu eenmaal een beperkt aantal sporten worden bedreven. Wij hebben met enkele fracties de koppen bij elkaar gestoken om een oplossing te zoeken. Aanstaande donderdag moet er immers over gestemd worden. Wij hebben afgelopen vrijdag nog een bericht van het college ontvangen waarin wordt aangegeven dat men zich de komende periode toch gaat inspannen voor de realisatie van een sporthal, omdat de meerderheid van de raad dat wenst.”
Er is nog één probleem: de subsidieaanvraag voor het totale project ‘Hart voor Zwanenburg’ moet vrijdag 30 september bij de Stichting Leefomgeving Schiphol zijn ingediend. De extra middelen die nodig zijn voor de bouw van een sporthal kunnen daarin niet meer worden meegenomen. Het college verwacht ook niet dat de subsidie hoger zal uitkomen dan 9,3 miljoen Euro. Het zal daarom in december met een voorstel komen hoe de sporthal toch gerealiseerd kan worden. Zowel Forza, SRH en HAP stellen dat daarmee de politieke kou uit de lucht is.
Steffens: “Daar is mijn fractie natuurlijk erg blij mee. En ik denk de Zwanenburgers met ons.”
Forza’ s Meijer tot slot: “Ik ga er dus vanuit dat Zwanenburg zondermeer die sporthal krijgt. Daar heeft het dorp gewoon recht op. Jammer dat de coalitiepartijen dit niet inzien.”