Struisvogelpolitiek GroenLinks

Hoofddorpse Courant, Door: Frits Verhagen | woensdag 22 juni 2011

 

De fractie van Forza! Haarlemmermeer stigmatiseert Antilliaanse en Marokkaanse jongeren om goede sier te maken bij de eigen achterban. Die beschuldiging uitte GroenLinks-raadslid Ronny Soehawan vorige week tijdens een debat in de gemeenteraad over de jaarrekening over 2010.

 

Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer zei tijdens het debat dat vooral groepen jonge Antillianen en Marokkanen voor overlast zorgen in de wijken Floriande en Overbos. Die opmerking schoot GroenLinkser Soehawan in het verkeerde keelgat. Hij noemde de uitspraak van Meijer ‘niet kies’, omdat volgens hem ook autochtone jongeren ‘met blond haar en blauwe ogen’ de boel regelmatig verzieken.

 

Paul Meijer bleef echter bij zijn uitlatingen. Volgens hem heeft hij een en ander niet uit zijn duim gezogen, maar gehoord van jongerenwerkers van MeerWaarde. Ronny Soehawan ontstak in woede. “Hou nou eens op met die onzin”, zo beet hij zijn politieke rivaal toe. “Het enige wat u doet is cherrypicking. Het zijn uitspraken die uw kiezers goed uitkomen.”