Zondagsopenstelling nog hot

Hoofddorpse courant, 2 juni 2011

De zondagsopenstelling van winkels blijft de gemoederen bezighouden in politiek Haarlemmermeer. Kort ondernemersvoorman Paul Kok in deze krant zijn gal spuwde over de opstelling van met name VVD en D66 in deze kwestie, hebben D66-raadslid Jenno van Belle en fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! Vorige week in de gemeente raad opnieuw mondelinge vragen gesteld aan het college. Aanleiding voor de vragen waren de antwoorden van het college op schriftelijke vragen van zowel d66 als VVD over wat de reactie van Haarlemmermeer zal zijn als in omliggende gemeenten als Haarlem en Halfweg de winkels opengaan op zondag. Het college antwoordt dat dit voorlopig nog niet aan de orde is.

Er is op dit moment daarom geen aanleiding om een gebied in de polder tot ‘toeristisch autonoom’ uit te roepen, zodat de winkels op zondag open kunnen, aldus het college. Het college in Haarlem heeft wel een voorstel in voorbereiding, waar de gemeenteraad naar verwachting deze maand een beslissing over neemt. In Halfweg ligt op zondag openstelling van winkels nog wat verder weg. Het is wachten op de opening van het grote project Sugar City die voor volgend jaar is gepland. Het college heeft aangegeven dat het college met zogeheten maatwerk op deze ontwikkelingen wil reageren.

Van Belle en Meijer wilden vorige week weten hoe het maatwerk eruit gaat zien. Wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken dan daar geen antwoord op geven. Volgens hem komt daar pas een plan voor als de ontwikkelingen in buurtgemeenten er aanleiding voor geven.