Bussluis Floriande

Hoofddorp, vrijdag 4 juni 2010

Er komt voorlopig geen proef met het overdag openstellen van de bussluis op de Waddenweg/Deltaweg in Floriande in Hoofddorp. Dat heeft verkeerswethouder Michel Bezuijen donderdagavond geantwoord op een vraag van fractievoorzitter Paul Meijer (Forza! Haarlemmermeer).

De nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en PvdA heeft in haar collegeprogramma vastgelegd dat er een proef komt om de veelbesproken bussluis in Floriande buiten de spitsuren open te stellen. Paul Meijer wilde weten wanneer die proef van start gaat.

Voorlopig niet, gaf wethouder Bezuijen aan. Het wachten is volgens hem op de uitkomst van het bereikbaarheidsonderzoek in Floriande. Die uitkomst wordt niet eerder dan eind dit jaar of begin volgend jaar verwacht. De wethouder heeft die boodschap afgelopen week ook overgebracht tijdens een gesprek met de wijkraad van Floriande.

Zoals bekend zijn de meningen over de bussluis in Floriande erg verdeeld. Sommige wijkbewoners willen de sluis kwijt, omdat ze dagelijks vele kilometers moeten omrijden om Floriande uit te komen. Andere inwoners zijn juist voorstander, omdat de bussluis veel sluipverkeer voorkomt.

Al tijdens de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen toonden veel politieke partijen zich bereid een proef te houden om te kijken wat de effecten zijn als de sluis op bepaalde tijden wordt opengesteld. Die proef laat dus nog even op zich wachten, zo maakte de verantwoordelijke wethouder donderdag helder