Forza!: Ecologisch drama in Bornholm

Hoofddorp, vrijdag 26 maart 2010Gemeenteraadslid Yvonne Butter van Forza! heeft een brandbrief gestuurd naar het college met vragen over de ecologische ramp die zich afgespeeld in de wijk Bornholm. Mevrouw Butter is benaderd door buurtbewoners over de sloot welke voor Norholm ligt.

In verband met het aanleggen van een nieuw riool op de Sont, is er volgens buurtbewoners afgelopen week , door middel van een ‘bypass’ de inhoud van het oude riool in de sloot gepompt. Een dag later was de sloot, waar zwanen, eenden en meerkoeten hun toevlucht zoeken en waar veel vissen in zwemmen, veranderd in een kerkhof van honderden dode vissen en enkele dode meerkoeten. Buurtbewoners klagen nu over de enorme stankoverlast en alle watervogels zijn verdwenen.

Mevrouw Butter, die geen goed woord over heeft over de onachtzaamheid van de verantwoordelijken, wil van het college weten wie hier verantwoordelijk voor is en welke maatregelen het college gaat nemen om “de daders” ter verantwoording te roepen en de ecologische schade te herstellen.