Stellingen HCNieuws

Op 21 november zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. In aanloop naar die datum legt de Hoofddorpse Courant (HCnieuws.nl) lijsttrekkers een stelling voor waar ze op mogen reageren. U vindt hier de stellingen en de reactie van onze lijsttrekker; Paul Meijer

 

Burger heeft niets te zeggen

(Stelling 1-11-2018)

Paul Meijer (Forza! Haarlemmermeer): “Hoewel vrijwel elke partij vlak voor de verkiezingen zegt het beter te willen doen merken bewoners beroerd weinig van de telkens weer beloofde participatie. Na de verkiezingen gaat men gewoon op de oude voet verder en walst het gemeenteapparaat over burgers en bedrijven heen. Dat moet inderdaad anders. Forza! vindt dat bij belangrijke besluiten in de eigen woonomgeving de bewoners moeten kunnen meebeslissen met ook nog eens de mogelijkheid om besluiten van de gemeente terug te draaien middels een lokaal referendum.”

 

Wel of geen kunstwerk Ida?

(Stelling 25-10-2018)

Paul Meijer (Forza! Haarlemmermeer): “Geen. Het kunstwerk kost 750.000 euro. Ondanks dat over smaak niet valt te twisten, kunnen we wel concluderen dat de meeste inwoners dit kunstwerk ook nog eens foeilelijk vinden. Op geen enkele wijze is door inwoners geparticipeerd of meegedacht. Hier wordt weer eens ondoordacht en onverantwoord met uw belastinggeld omgegaan door het college. Dus wat Forza! betreft zetten we een dikke streep door Ida, het iconisch kunstwerk. De ontwerper krijgt uiteraard wel een bedankje.”

 

Statushouders moeten niet langer voorrang krijgen bij het toewijzen van sociale huurwoningen

(Stelling 19-10-2018)

“Eens. Forza! vindt al heel lang dat de voorrangsregel voor statushouders direct moet worden afgeschaft. Het valt niet uit te leggen dat een statushouder wel voorrang krijgt op een sociale huurwoning en een moeder met kinderen die dakloos is niet. Forza! vindt dat statushouders, net als iedere andere inwoner, gewoon op hun beurt moeten wachten. De gemeente heeft geen achterstand meer in het huisvesten van statushouders. De Rijksboete, waar de PvdA-wethouder telkens mee dreigde, blijkt ook niet te bestaan.”

Opvallend was dat zowel de VVD als de HAP hetzelfde standpunt van Forza! deelde bij deze stelling, maar de afgelopen 4,5 jaar tegen waren en zelfs op 19-10-2018 TEGEN onze motie stemde om deze oneerlijke voorrang te stoppen!