Forza! steunt ‘Orange the World’

Donderdag 28 november 2019,

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag heeft Forza! samen met o.a. D66, CU-SGP, SRH, CDA en andere partijen een motie ingediend ter ondersteuning van de VN-campagne ‘Orange the World’. Deze internationale campagne is gericht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Op verzoek van D66 kleurde de gemeenteraad speciaal voor deze motie en voor de campagne ‘Orange the World’ oranje.

Uiteraard is dit voor de fractie van Forza! geen punt want oranje is natuurlijk onze partijkleur. Wij zijn dan ook regelmatig met oranje dassen of shawls te spotten in de raad. Het was daarom leuk om ook eens andere fracties in het oranje te zien, en dan ook nog eens voor een internationale campagne.

Forza! heeft deze motie mede-ingediend omdat we aandacht willen vragen en geven aan het fenomeen geweld tegen vrouwen en meisjes. Niet dat we de illusie hebben dat het geweld door deze motie zal gaan stoppen, maar wel in de wetenschap dat elke vorm van bewustwording bij kan dragen aan het voorkomen en bespreekbaar maken van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Uiteraard is Forza! tegen elke vorm van geweld naar wie dan ook. Daarom zijn wij blij dat de gemeente dankzij de motie aansluiting zoekt bij de campagne “Orange the World” zodat we met z’n allen een krachtig geluid tegen geweld naar vrouwen en meisjes kunnen maken, niet alleen in de wereld maar ook in Haarlemmermeer!

De motie is door de gehele raad unaniem aangenomen. Naast het oproepen voor meer aandacht, zullen ook prominente gebouwen oranje worden verlicht in de gemeente en sluiten wij ons als 134e gemeente aan bij deze actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.