Inbrekers en dieven hebben in Haarlemmermeer vrij spel

Hoofddorpse Courant, 14 november 2019

Inbrekers en dieven hebben in Haarlemmermeer vrij spel doordat er steeds meer politiemensen nodig zijn voor beveiliging van bedreigde personen. Dat zei oppositieleider Paul Meijer (Forza!) onlangs in het begrotingsdebat. Volgens hem moet de politie in de regio snel weer op sterkte worden gebracht.

Na de moord op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam worden steeds meer politiemensen ingeschakeld voor beveiliging. Daardoor blijft het ‘gewone’ politiewerk vaak liggen. Dat baart niet alleen Forza! zorgen maar ook de VVD. Fractievoorzitter Beryl van Straten zei zich ook ongerust te maken over de toename van de criminaliteit.

In reactie daarop zei burgemeester Schuurmans dat er in Den Haag wordt gestudeerd op een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.