Verloedering openbaar groen Haarlemmermeer onacceptabel

Haarlems Dagblad, 20 september 2019

De tientallen Haarlemmermeerders die via social media klagen over het openbaar groen vinden gehoor bij leden van de gemeenteraad. Zij gaan er een vergadering over beleggen.

,,Openbaar groen en het gebrek aan onderhoud ervan houdt de gemoederen bezig’’, weet Erik Vermeulen (Forza). ,,Jaren geleden is er besloten tot een ander beleid maar dat sluit niet aan op de praktijk. Dat leidde tot een relletje op social media.’’

Johan Rip (HAP) hoort al jaren klachten uit de gemeenteraad, ,,maar ik heb nooit een voorstel gezien van andere partijen om er iets aan te doen’’ zegt hij in de richting van de oppositiepartijen die Forza steunen. VVD’er Beryl van Straten: ,,We hebben hier besloten hoe de openbare ruimte eruit moet zien. De klachten gaan over de uitvoering van dat beleid. Als raad kun je alleen kijken of het beleid goed is of niet.’’

Daar wijst ook HAP-wethouder Marjolein Steffens op. Zij weet dat de uitvoering tekort schiet. Na klachten uit Zwanenburg is ze er zelf gaan kijken en heeft ze uitvoerder Meerlanden op het tekortschieten aangesproken. In Zwanenburg zijn inmiddels extra teams medewerkers aan de gang geweest tot tevredenheid van bewoners.

,,Als in de uitvoering gebeurt wat we hier hebben afgesproken ziet het groen er netjes uit’’, zegt Steffens tegen de raadsleden, ,,maar de uitvoering heeft te wensen overgelaten. Daar is men op aangesproken en er zijn boetes uitgedeeld, want de grens was bereikt.’’

Kan allemaal wel zo zijn vindt Vermeulen van Forza, maar er moet toch een raadsvergadering komen over het openbaar groen. GroenLinks, Christenunie-SGP, SRH, D66, Een en Gezond Haarlemmermeer steunen dat voorstel waardoor de vergadering er komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.