Forza! wil verdubbeling van het aantal bomen in de gemeente

Bomen in het Hoofddorpse bos

De fractie van Forza! wil een verdubbeling van het aantal bomen in de gemeente. Hiermee wil Forza! dat de gemeente een bijdrage levert aan het verminderen van CO2 en de bestrijding van het fijnstof in de polder. De fractie van Forza! heeft het college verzocht om voor de zomer met een voorstel te komen over de mogelijkheden van het planten van veel meer bomen en tegen welke prijs. 

Forza! raadslid Michel van Dijk: ”Nederland is flink aan het ontbossen, terwijl bomen goed zijn voor milieu, mens en dier. Ecologen zijn het er over eens dat bomen ook voor verkoeling zorgen in de zomer en in de winter warmte vasthoudt. Daarnaast verfraaien bomen ook de leefomgeving. Wij willen een verdubbeling van het aantal bomen in de gemeente. Hierover willen we graag het gesprek met andere partijen en het college aan gaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.