Forza! eist maatregelen tegen jongerenoverlast

Nieuw-Vennep, 18-02-2019

De fractie van Forza! heeft vragen gesteld aan het college naar aanleiding van berichtgeving over overlast door hangjongeren in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep. Meerdere inwoners ergeren zich aan deze hangjongeren die grofgebekt het winkelcentrum bezetten.

Forza! raadslid Paul Meijer: ‘’Er komen bij ons zorgelijke signalen binnen dat winkeliers en bezoekers bang worden in het winkelcentrum wanneer deze jongeren hier rondhangen. Daarnaast laten zij een spoor van vernieling en vervuiling achter. Wat Forza betreft is zulk gedrag absoluut niet te tolereren en dient er streng gehandhaafd te worden. Het winkelcentrum moet een veilige, fijne plek zijn voor alle bezoekers en zeker voor de winkeliers.’’

Forza! wil weten van het college of zij bereid zijn om strenge maatregelen te nemen om de overlast tegen te gaan. Ook zou de lokale partij graag zien dat de fysieke schade die de jongeren toebrengen op hen verhaald wordt.

Meijer: ‘’Wij zouden graag zien dat de jongerenmedewerkers die de gemeente heeft ingesteld zich nu vooral laten zien in Nieuw-Vennep om samen met handhaving deze jongeren toe te spreken’’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.