Forza! wil veiligheid op het Beursplein

Roep op eenrichtingsverkeer voor fietsers op rotonde Beursplein Hoofddorp

 

De rotonde op het Beursplein in Hoofddorp moet veiliger zijn en voor fietsers weer eenrichtingsverkeer worden. Dat vinden de fracties van Forza en de CDVP.

Volgens Forza-voorman Paul Meijer stelt verkeerswethouder Derk Reneman (VVD) de zaken verkeerd voor. ,,Deskundigen zeggen dat het grootste probleem is dat fietsers in twee richtingen de rotonde mogen nemen.’’

Niet waar, zegt Reneman. ,,U heeft het verkeerde deel van het onderzoek geciteerd. De probleemstelling in plaats van de conclusie op pagina 18. Die is dat tweerichtingsverkeer voor fietsers de beste oplossing is, als we de snelheid uit het autoverkeer halen.’’

Tijdens de raadsvergadering worden daar de nodige woorden over gewisseld, zonder dat de partijen nader tot elkaar komen. ,,Ik ga een motie indienen, voor de sprookjes van de wethouder kopen we niets’’, zegt Meijer. Reneman wacht het af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.