Geen gym voor leerlingen van het KSH in Hoofddorp

Een kwart van de leerlingen van de middelbare school het KSH in Hoofddorp krijgt nog altijd geen gymles. Dat heeft wethouder Adam Elzakalai gezegd tijdens de raadsvergadering op 18 oktober 2018 in antwoord op mondelinge vragen van Forza! raadslid Michel van Dijk.

Voor de KSH ontstond aan het begin van dit schooljaar een groot probleem, omdat de renovatie van sporthal Het Spectrum enorme vertraging oploopt. De werkzaamheden duren vermoedelijk tot volgend voorjaar.

Daardoor zit de KSH zonder gym-accommodatie. Docente Miranda Reijnders van de KSH luidde eerder deze maand al de noodklok in de gemeenteraad. Ze deed een dringend beroep op de politiek snel met een oplossing te komen, omdat voor middelbare scholieren sport erg belangrijk is.

Raadslid Van Dijk stelde de kwestie opnieuw aan de orde, omdat de onderwijsinspectie kort geleden stichting Iris, waar de KSH onder valt, op de vingers heeft getikt, omdat lichamelijke oefening niet meer op het programma staat van alle leerlingen. Dat is wel een wettelijke verplichting. Er zou zelfs worden gekort op de onderwijsuitkering aan de KSH.

Wethouder Elzakalai antwoordde dat de zaak prioriteit heeft en houdt bij de gemeente. Het is inmiddels gelukt om voor driekwart van alle leerlingen een alternatieve locatie te vinden om te sporten. Voor een kwart is dat dus nog niet gelukt. “Dat wordt ingewikkeld en lastig om ook voor deze laatste groep onderdak te vinden”, zo gaf de wethouder toe. Volgens hem verlopen de gesprekken met de directie van de KSH in een ‘constructieve sfeer’.

Elzakalai zei dat de gemeente op twee borden blijft schaken. Op het ene bord wordt er alles aan gedaan om de renovatie van de sporthal eerder dan de planning klaar te krijgen en op het andere bord blijft de zoektocht gaande naar een geschikte alternatieve locatie. “Maar het wordt moeilijk”, aldus de wethouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.