‘Amsterdamse ondernemers welkom in polder’

Ondernemers uit Amsterdam die het om wat voor reden dan ook te heet onder de voeten wordt in de hoofdstad, zijn van harte welkom om zich in Haarlemmermeer te vestigen. Dat antwoordde wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken donderdag tijdens het Vragenuur in de gemeenteraad met een glimlach op mondelinge vragen van fractievoorzitter Paul Meijer van Forza!

Meijer wilde van het college weten of het bereid is Amsterdamse ondernemers te verleiden de overstap naar Haarlemmermeer te maken na de presentatie van het nieuwe coalitieakkoord tussen GroenLinks, PvdA, D66 en SP. De fractievoorzitter van Forza! sprak van een ‘radicaal links’ akkoord, waarbij de parkeertarieven enorm stijgen, auto’s worden geweerd en de toeristen de stad worden uitgejaagd. “Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen. Dit is een gruwel voor hardwerkend Amsterdam.”

Wethouder Elzakalai reageerde uitnodigend. Hij zei allereerst blij te zijn dat in Haarlemmermeer niet de maatregelen worden genomen die in Amsterdam zijn aangekondigd. Los daarvan wil een ‘ondernemersvriendelijke’ gemeente als Haarlemmermeer alle hardwerkende ondernemers met open armen ontvangen die hier hun onderneming willen starten of voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.