Forza! wil oplossing voor omstreden bouwval in Nieuw-Vennep

Forza! wil oplossing voor omstreden bouwval in Nieuw-Vennep

De fractie van Forza! vindt dat het college snel iets moet doen aan het afgebrande pand op de Hoofdweg/Zuiderdreef in Nieuw-Vennep. Dit bouwval staat daar al jaren en ontsiert Nieuw-Vennep. Veel inwoners klagen over het verpauperend beeld dat hierdoor ontstaat.
Forza! wil dat de gemeente gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het pand te onteigenen of om op te kopen. Ook wil Forza! dat de mogelijkheden worden onderzocht om in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te nemen dat eigenaren verplicht om na brand (of anderszins) verwoeste panden fatsoenlijk te beheren of te slopen en te zoeken naar een tijdelijke nieuwe bestemming.
Forza!-raadslid Michel van Dijk: “We begrijpen dat niemand blij is met deze situatie, maar daar moeten we ons niet in berusten. Forza!  wil dat de gemeente tot het uiterste gaat om dit probleem voor Nieuw-Vennep op te lossen. Daarnaast moeten we voorkomen dat we in de toekomst soortgelijke situaties gaan meemaken”.
De fractie van Forza! heeft schriftelijke vragen gesteld en deze moeten door het college binnen vier weken worden beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.