Forza! wil actie tegen Ierse klusjesmannen

De fractie van Forza! wil dat er een einde wordt gemaakt aan de oplichtingspraktijken van zogeheten Irish travellers, oftewel Ierse klusjesmannen, in Haarlemmermeer. Raadslid Michel van Dijk heeft er donderdag schrifelijke vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Irish travellers zijn opdringerige klusjesmannen die inwoners aanbieden om klusjes aan huis of in de tuin te doen. Recentelijk zijn deze Engelssprekende werklieden weer in Badhoevedorp, Vijfhuizen en Hoofddorp opgedoken.

Forza!-raadslid Michel van Dijk is helemaal klaar met dit soort praktijken. “Deze klusjesmannen zorgen voor veel problemen bij inwoners. Vaak komen ze hun afspraken niet na, valt de rekening veel hoger uit en zijn ze vaak erg intimiderend naar met name kwetsbare inwoners.”

Het raadslid vindt dat de dubieuze klusjesmannen uit de gemeente moeten worden geweerd. “De politie waarschuwt regelmatig om niet met deze mensen in zee te gaan. Wij vinden dat dat deze mannen niet welkom zijn in onze gemeente en dat er een verbod moet komen op hun praktijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.