Forza! doet aangifte na anti-homovlog

De fractie van Forza! gaat aangifte doen van haatzaaien tegen homo’s na een vlog van BeterBekendTV die is opgenomen in Hoofddorp. Daarbij doen Marokkaanse jongeren discriminerende uitspraken over homoseksuelen.

In de vlog wordt jongeren onder meer de vraag gesteld wat ze zouden doen als hun zoon homo is. De antwoorden liegen er niet om. Eén van de jongeren zegt: “Ik zou hem doodmaken en zijn piemel afsnijden zodat hij geen homo meer kan zijn.” Een ander zegt dat hij zijn zoon ‘van zes hoog naar beneden zou gooien’. Een pizzabezorger uit Hoofddorp zegt dat hij de ‘kankermoeders van de kankerhomo’s’ zou gaan slaan.

Kandidaat-raadslid van Forza! Jordy Schaap vindt dat de politie moet ingrijpen. “Dit is haatzaaien en een oproep van geweld tegen homo’s.”

De vlog was dusdanig discriminerend dat de fractie van Forza! ook vragen gaat stellen aan het college van burgemeester en wethouders . Het college zet zich in voor de emancipatie van seksuele diversiteit, maar volgens Jordy Schaap kiest het college voor de makkelijke weg. “De wethouder deelt wel regenboogballen uit bij voetbalclubs, maar onderneemt geen enkele doelgerichte actie om specifiek islamitische jongeren te benaderen.”

De fractie van Forza! wil dat het college publiekelijk deze vlog veroordeelt en gericht de homohaat onder islamitische jongeren gaat aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.