Forza! wil dat gemeente rattenplaag in Zwanenburg snel bestrijdt

De fractie van Forza! wil dat de gemeente op korte termijn flink in de buidel tast om de rattenplaag in Zwanenburg te bestrijden. Meerdere inwoners hebben partij benaderd omdat de gemeente in hun ogen te weinig doet aan het rattenprobleem in hun dorp.

Fractievoorzitter Paul Meijer, die zelf in Zwanenburg poolshoogte is gaan nemen, is het eens met de dorpsbewoners en vindt dat het een gezamenlijke uitdaging is van de gemeente en Zwanenburgers om het probleem op te lossen.

Meijer: “Het huidige beleid van incidentele bestrijding lijkt weinig effectief te zijn. De bestrijding moet groter worden aangepakt en daar moet iedereen bij helpen. Dit betekent dat inwoners onder meer hun afval goed moeten opruimen, geen vogels moeten voeren en melding moeten doen als er een rat wordt aangetroffen. De gemeente is aan zet als het gaat om de bestrijding van de rattenplaag. We willen dat de inwoners van Zwanenburg snel verlost worden van deze plaag zodat de kinderen weer buiten kunnen spelen en het woongenot weer toe zal nemen.”

Forza! heeft over de bestrijding van de rattenplaag in Zwanenburg schriftelijke vragen gesteld aan het college. De fractie verwacht dat de gemeente direct aan de slag gaat met de bestrijding van de rattenplaag in Zwanenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.