Vragen van Forza over genderneutraal beleid

De fractie van Forza Haarlemmermeer heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over het mogelijk voeren van een genderneutraal beleid. Raadslid Michel van Dijk hoopt maar dat dit beleid er niet is in Haarlemmermeer, want hij noemt dit in de vragen een ‘volstrekt doorgeslagen hype’.

Aanleiding voor de vragen is een enquête van de NOS onder Nederlandse gemeenten over genderneutraliteit. Daaruit blijkt dat tientallen gemeenten overwegen om genderneutraler te worden. Zo spreken ambtenaren inwoners niet meer aan als dames en heren om meer rekening te houden met mensen die zich noch man noch vrouw voelen. De gemeente Amsterdam is daar mee begonnen.

Verder hebben inmiddels vier gemeenten genderneutrale toiletten. Geen aparte dames- en heren-WC’s meer dus. Zaanstad wil ook van van de aparte toiletten voor mannen en vrouwen. Haarlemmermeer heeft niet meegedaan aan de enquête van de NOS.

Als het aan Forza! ligt doet Haarlemmermeer niet mee aan aan deze ‘hype’. Als dat wel zo is, is de fractie benieuwd wat het college precies van plan is om de polder genderneutraal te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.